Aplus is VCA gecertificeerd!

VCA certificatie is belangrijk voor ons. Wat het doet is voor onszelf in het kader van voortdurend streven naar verbetering van onze dienstverlening en professionalisering, is bevestigen wat de kwaliteit van onze werkhouding en ethiek is. Dat maakte de beslissing of we onszelf wilden laten certificeren eigenlijk een erg makkelijke.

VCA certificatie: wat is dit?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist voor Aannemers. In feite is het veel meer dan een simpele checklist. Het is een programma waarmee dienstverlenende bedrijven getoetst en gecertificeerd worden op de manier waarop zij Veiligheid, Gezondheid en Milieu handhaven.

Om de certificatie rond te krijgen moest een rigoureus stappenplan doorlopen worden. Nadat bepaald werd voor welke vorm van certificering wij in aanmerking kwamen is het proces begonnen. Zo is het hele pand gekeurd en onze gereedschappen nagelopen. Er is bijvoorbeeld gekeken naar onderhoudsschema’s van zaagmachines en hoe vaak deze schoongemaakt worden.

De werklieden hebben stuk voor stuk een dag lang een cursus gevolgd om hun kennis met betrekking tot Veiligheid, Gezondheid en Milieu aan te scherpen. Aan het einde van deze cursus werd iedereen erop getoetst en ze zijn allemaal dan ook met vlag en wimpel geslaagd.

Wat betekent VCA certificatie voor u?

Wij veranderen niet. Aplus blijft dezelfde betrouwbare partij, en onze standaarden zijn niet aangepast. Maar nu is er wel een certificaat dat bevestigt dat onze werkstandaarden van een kwalitatief hoog niveau zijn. Daarnaast is het zo, dat deze ontwikkeling ons toestaat om met bedrijven in zee te gaan die uitsluitend zaken doen met VCA gecertificeerde bedrijven.  Daar zijn we trots op.  

Heb je vragen over onze certificatie en het proces dat we doorlopen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We gaan er graag dieper op in.