Bread & Butter juli 2013 – Het vertrek

Elk half jaar vindt Bread & Butter plaats in Berlijn. Dit is één van de grootste modebeurzen ter wereld, en wij bouwen er deze editie maar liefst twee stands. Eén daarvan heeft een totaaloppervlak van 600 vierkante meter. Geen koud kunstje dus, maar elke keer een uitdaging en één die wij graag aangaan.

Het begint bij het begin: de opdracht en de bevestiging. Echter, als een stand zo groot is als deze, wordt er wel twee keer geknipperd voordat de handtekening gezet wordt. En terecht ook, want er zijn enorm veel dingen om rekening mee te houden. Waar komt al het materiaal vandaan? Wat zijn de precieze cijfers? Hoe wordt het vervoer geregeld? Hoeveel man zijn er nodig voor de opbouw? Waar verblijven deze mensen? Dit is eigenlijk nog maar het topje van de ijsberg.

Zodra er antwoorden zijn voor elke vraag gaan de voorbereidingen van start. Eén van de twee stands moest nog ontworpen dus daarvoor zijn werktekeningen gemaakt, en is het geheel niet lang daarna in productie gegaan. De grote stand bestond al grotendeels van eerder gebruik. Afgezien van een aantal wijzigingen was het vooral het voorbereiden van opgeslagen materialen waar tijd in is gestoken.

En vandaag, vrijdag 21 juni, is het zover. Alles is ingeladen en de reis naar Berlijn is begonnen. Ondertussen wordt de metaalconstructie voor de grote stand al neergezet op de beursvloer, zodat wij deze direct aan kunnen gaan kleden zodra we aankomen.

Verwacht de komende tijd meer over het opbouwen van de stands, de beurs en het algemene verloop. In de tussentijd is er ook een hoop leuks te vinden op Twitter en Facebook. Meer weten over Aplus? Dan nodigen we je graag uit om onze website binnenstebuiten te keren en om ons te vinden op Linkedin.