Bread & Butter juli 2013 – Twee stands, tien dagen

Ongeveer een week geleden kon u op ons blog lezen dat we zijn vertrokken naar Berlijn voor Bread & Butter – juli 2013. Inmiddels zijn we aardig wat tijd verder, en er is veel gebeurd in die periode. We hebben twee stands gebouwd, en niet zomaar stands.

De stands komen terecht tussen een enorme hoeveelheid stands van andere bedrijven en modemerken. Chaotisch is de beste manier om de opbouw te omschrijven. Niet het opbouwen van stands an sich, maar het feit dat iedereen op hetzelfde moment zijn stand opbouwt. Het constante geluid van zagen, hameren en boren is bijna overweldigend te noemen. De drukte is extreem, maar dat iedereen hard werkt is overduidelijk merkbaar. Het is dan ook een mooi gezicht als er plots dingen samenkomen die eerder niet zichtbaar waren. Ineens staat er weer een prachtig bouwwerk bij, of hangt er een grote banner om aandacht te trekken. Dit proces is op zijn minst indrukwekkend te noemen.

David

Van de twee stands die we hebben gebouwd is dit weliswaar de kleinere, maar desalniettemin een gedetailleerde merkbeleving. Het betreft een stand voor het merk Smaak, dat vrouwenmode ontwerp en verkoopt. Het leuke aan deze stand is dat het open ontwerp veel kleine details laat doorschemeren dat het merk communiceert. Van de stellingen tot het meubilair, naar het glas met signage en de lampen met rood gestoffeerde snoeren door koperen buizen die door ons gemaakt zijn. De stand is in zijn geheel in ons hoofdkantoor in Hoofddorp al eens in elkaar gezet. De klant is langsgekomen om te zien wat ervan gemaakt is en hoe het beviel. Na deze laatste check is het in onderdelen vervoerd en bijna als bouwpakket in elkaar gezet op de beursvloer.

Het opbouwen van de stand ging voorspoedig en we zijn trots op het resultaat. Hieronder treft u beeldmateriaal van de stand tijdens de opbouw.

Stand voor Smaak tijdens opbouw BBB Berlijn juli 2013

Goliath

Waar logischerwijs de meeste tijd in is gestoken, is de 500m2 stand van Scotch & Soda. Deze stand is een aangepaste versie van de stand die we tijdens de afgelopen editie van Bread & Butter hebben neergezet, met een nieuw gezicht. Dat betekent dat een aantal onderdelen opnieuw voorbereid en toegepast konden worden, maar ook dat de stand voor een groot gedeelte uit nieuw is – van ontwerp tot constructie. Zo heeft deze stand een nieuwe dakconstructie en ontwerp, maar de entree is hetzelfde gebleven.

Het eerste wat neergezet werd, was de staalconstructie: in essentie het skelet van de stand. Zonder een stevige en betrouwbare staalconstructie zou de stand niet stabiel genoeg zijn. Zodra deze stond werd de stand aangekleed. De massief eikenhouten parket vloer werd geplaatst en zwart geverfd, de wanden gemonteerd en de kasten neergezet op de juiste plek, plafonddoeken gespannen en de dak-omlijsting en glas geplaatst.

Meubilair en verlichting werden tegelijkertijd neergezet; de balies en de bar geplaatst en honderden verlichtingspots gemonteerd. Nieuw in deze stand is het gebruik van planten. Honderden plantenbakken zijn geplaatst en opgehangen. Hierdoor heeft de stand van buiten wat weg van een kas of orangerie.

Heel veel kleine onderdelen dragen bij aan de uiteindelijke sfeer en het uiterlijk. Signage is in de stand gemonteerd en sinds gisteren (zondag 30 juni) is een heel team van de klant bezig met het aanbrengen van decoraties en de aankleding. Twee vrachtwagens met kleding en props zijn in een periode van twee dagen aangebracht om de presentatie van de collectie zoveel mogelijk uiting te geven. Al het bovenstaande maakt deze stand tot wat het is: een merkgebouw, dat het merk van binnen en buiten ademt. Hieronder treft u beeldmateriaal van de stand tijdens de opbouw.

Stand Scotch & Soda tijdens opbouw tijdens BBB juli 2013

Stand Scotch & Soda tijdens opbouw BBB Berlijn juli 2013

Stand Scotch & Soda tijdens opbouw BBB Berlijn juli 2013

Nu de stands staan is het tijd voor de beurs. Deze gaat vandaag, dinsdag 2 juli, van start en gaat door tot en met donderdag. Verwacht meer van ons te horen over de beurs en natuurlijk de afbouw van de stands. Dat laatste is iets wat elke keer weer toch een beetje ons hart breekt. Meer weten? Bekijk gerust de rest van onze website of ga het gesprek aan via sociale media als Twitter, Facebook en Linkedin.