Exposeren? Nee, niet doen. Toch?

We hebben het er de hele tijd over. Ga naar beurzen! Geef uw bedrijf exposure op de juiste locatie! Maar waarom eigenlijk? Het is niet zo gek om uzelf af te vragen waarom exposeren op beurzen een goed idee is. Het zijn immers zware tijden, het geld groeit u waarschijnlijk niet op de rug (zo wel, bel een dokter: u bent een medisch wonder) en het kan een flinke investering zijn. Doe het echter goed, en die investering betaalt zich in veelvoud uit.

Uw doelgroep bereiken

Dat kan wel vaak een gevoelsmatige ervaring zijn. Kent u dat bijvoorbeeld, dat u een potentiele klant probeert te bereiken, en deze maar niet opneemt? Ook niet na het achterlaten van tig voicemailberichten? Dat is minstens enorm frustrerend te noemen. Wat zou er echter gebeurd zijn als u deze klant eerder heeft ontmoet? Om maar met de deur in huis te vallen: de beste manier om dit te doen is op een beurs. Beurzen zijn vrijwel altijd gespecialiseerd, dus uw doelgroep vult de hallen van de locatie. Met een goede strategie kan u direct mensen binden, en weten zij nog wie u bent op het moment dat u weer contact opneemt. Verloren voicemails zijn een ding van het verleden.

Sleepbootbedrijf Kotug uit Rotterdam besloot onlangs haar beursaanwezigheid op te frissen. Met onze hulp en de juiste presentatie van het bedrijf stonden de gangpaden verstopt met geïnteresseerde bezoekers. Een exposant kan zich geen beter resultaat wensen, en ook Kotug heeft op deze manier zijn doelgroep bereikt.

Kotug op Offshore Energy 2013 te Amsterdam RAI

Leren van exposeren

Dat is natuurlijk niet de enige reden om te exposeren. Net als dat het puur uw doelgroep is die daar door de hallen loopt, zijn het ook voor een groot deel marktgenoten en concurrenten die daar exposeren. Hoe werkt dat in uw voordeel als zij ook aandacht van de bezoek opeisen, vraagt u zich af? Nou, dit is een geweldig moment om te kijken hoe een ander het doet, en wat dit bedrijf mogelijk succesvol maakt.

Het is tevens een goede manier om uw concurrentie te identificeren. Zie het als onderzoek naar uw markt. Achteraf komt u beter uit de strijd, omdat u weet wie uw concurrent is, u veel weet over dit bedrijf en daarop gebaseerd kan u een strategie ontwikkelen om ermee om te gaan. Zodanig kan u groeien door uzelf uniek te maken. Dat kan alleen door uw concurrent door en door te kennen.

Dit zijn niet de enige redenen om een beurs te bezoeken. In een vervolgartikel bespreken we onderwerpen als het tonen van toewijding aan uw markt, en hoe u de effecten hiervan kan toepassen op een beurs. Niet wachten? Geef ons een belletje of mail ons voor een vrijblijvende afspraak en laat ons ook u overtuigen en helpen verder groeien.

Amsterdamse standbouw

Aplus – richard van der A B.V. is gelokaliseerd te Hoofddorp, en verzorgt internationaal standbouw, winkelinrichting en belettering van alle soorten en maten. Wij zijn al meer dan 20 jaar een vertrouwde partner voor onze klanten, en wie weet krijgen wij ooit de gelegenheid om u ook tot onze kring te kunnen noemen.

T: 023 – 562 09 86
E: Info@aplus.nl
Volg ons ook via Twitter en Facebook.